Fintoptim, verfijnde plancha's en buitenhaarden uit het hart van de Alpen

Enjoy The Outdoors!

OVER FINOPTIM

Finoptim is gevestigd in Fontaine (Frankijk), in de regio Grenoble. Omgeven door de bergen en het technologische bekken van de hoofdstad van de Isère, zijn we hier in ons element: tussen de kracht van de natuur en het centrum van innovatie.

Het is daar, in het hart van de Alpen, dat we onze charismatische creaties ontwerpen en vervaardigen, toegewijd aan zowel de technologie als het ontwerp. Alles wordt ter plaatse bedacht, ontwikkeld en geproduceerd door onze talrijke talenten: ingenieurs, ontwerpers, metallurgen, verkopers… Een vurig team dat toegewijd is om de kleuren van onze regionale knowhow te vertegenwoordigen.

Finoptim Plancha Origine

Omschrijving

De Finoptim plancha Origine tilt je buitenkeuken naar een hoger niveau. Liefhebbers van een gezonde en gebruiksvriendelijke keuken zullen blij zijn met het eindeloze aantal culinaire mogelijkheden. 

De werking met hout zorgt voor een zeer eenvoudig gebruik van het toestel. Dankzij een gecontroleerde verbranding ontstaat er een beperkte rookontwikkeling, waardoor de kok zonder enige zorg de lekkerste gerechten tevoorschijn kan toveren. Drie verschillende kookoppervlaktes laten het toe om drie verschillende maaltijden te bereiden zonder het risico te lopen dat de specifieke smaken zich zullen mengen.

De plancha ORIGINE maakt gezond koken mogelijk: het voedsel komt nooit in contact met het vuur en de toevoeging van vetten is beperkt. De plancha verwarmt tot 250 ° voor gelijkmatig koken.

Het hout kan bij de plancha ORIGINE eenvoudig geladen worden dankzij de drie laadhulzen aan de uiteinden van de plancha. De afneembare deksels zorgen voor een veilig gebruik.

Kleur

De Finoptim Plancha Origine is verkrijgbaar in zwart en corten inox.

Voordelen

 • Gebruiksvriendelijkheid: 3 verschillende kookoppervlaktes
 • Gezonde keuken: reduceert het aantal vetten
 • Veilige houtverbranding: Laden van hout via de laadhulzen aan de zijkant van het toestel (3) reduceert de kans op eventuele brandwonden
 • Eenvoudig gebruik: Geleverd in 6 verschillende onderdelen en zeer eenvoudig te monteren.
 • Roestwerende bekleding: Inox of staal.
 • Elegant design: Verfijnd, gepatenteerd en praktisch.

Specificaties

De Finoptim Plancha Origine is verkrijgbaar in 2 formaten (800 en 1000), en beide formaten zijn verkrijgbaar in zwart en corten inox.

Finoptim Plancha Origine 800

 • Breedte: 81,5cm
 • Hoogte: 100cm
 • Breedte inox kookoppervlak: 82cm

Finoptim Plancha Origine 800

 • Breedte: 91cm
 • Hoogte: 104cm
 • Breedte inox kookoppervlak: 97cm
Finoptim plancha Origine

Optionele toebehoren

Finoptim leren handschoenen

Finoptim leren handschoenen

Finoptim hoes

Finoptim Hoes

Finoptim leren schort

Finoptim leren schort

Finoptim demper

Finoptim demper (1)

Finoptim gril

Finoptim grillrooster (1)

Fintoptim Plancha Origine in actie

Finoptim Faro buitenhaard

Omschrijving

Bij Finoptim geloven we dat design en elegantie onlosmakelijk verbonden zijn met innovatie. Daarom hebben wij  de FARO gecreëerd: deze buitenhaard met elegante vorm neemt een speciale plaats in jouw tuin in.

Wie heeft er nooit gedroomd om in elk seizoen van het buitenleven te genieten zonder zich enige zorgen te maken over of voldoende licht of warmte? De FARO combineert deze twee elementen en zorgt bovendien voor die extra gezelligheid die je uitzonderlijke, onvergetelijke momenten zal bezorgen. Laat je inspireren door het knetteren van de vlammen en geniet ten volle van jouw avonden.

Kleur

De Finoptim Faro is verkrijgbaar in zwart en inox.

Voordelen

 • Richtbare warmte: deze haard is 360° draaibaar en beschikt over een weerkaatsende spiegel (inox) waardoor U vanuit iedere hoek van de warmte en het vlambeeld kan genieten.
 • Opslagautonomie: de capaciteit van de houtblokhouder is voldoende voor een volledige gebruiksavond.
 • Reductie van rook: de Faro stoot zeer weinig rook uit die eventuele kansen op vervuiling aanzienlijk beperkt.
 • Aangenaam licht: net als een vuurtoren verspreid de Faro het licht over grote afstanden.
 • Eenvoudig transport: dankzij de twee wielen is de Faro gemakkelijk verplaatsbaar.
 • Optimale beveiliging: het verwijderbare haardscherm wordt meegeleverd met het toestel.
 • Duurzaamheid: geproduceerd in Frankrijk met hoogwaardige materialen (roestvrij staal)

Specificaties

Afmetingen

B: 62cm x 52cm
H: 130cm 

Finoptim Faro buitenhaard

Optionele toebehoren

Finoptim leren handschoenen

Finoptim leren handschoenen

Finoptim hoes

Finoptim Hoes

Finoptim Faro beschermhoes

Finoptim Faro spatbeschermer (1)

Finoptim Faro in actie

Nuttige toebehoren

Double Skin

Double skin

Complementair met de spatbescherming voor de Faro, wordt de ‘Double skin’ rond de haard geplaatst om deze te isoleren tegen de hitte. Het biedt maximale bescherming voor jong en oud. We raden het vooral aan voor professionals, hotels en restaurants met een groot aantal bezoekers.

Extra rookgasafvoer

Extra rookgasafvoer

De extra rookgasafvoer wordt boven de haard geplaatst om het ongemak, dat in bepaalde situaties door de rookgassen kan worden veroorzaakt, te beperken. Het is handig als de wind de rook naar
beneden blaast. De schoorsteen is gemakkelijk en veilig te plaatsen dankzij het handvat.

Werktafel DESSERTE corten

Werktafel DESSERTE corten

Bereid je maaltijden eenvoudig en efficiënt voor dankzij het grote roestvrijstalen werkblad. De werktafel beschikt over een praktisch opbergvak voor houtblokken en een handige opslagruimte onder het werkblad voor keukengerei, voedsel en kruiden.
Bestaat in cortenstaal en zwarte uitvoering.

Werktafel DESSERTE zwart

Werktafel DESSERTE zwart

Bereid je maaltijden eenvoudig en efficiënt voor dankzij het grote roestvrijstalen werkblad. De werktafel beschikt over een praktisch opbergvak voor houtblokken en een handige opslagruimte onder het werkblad voor keukengerei, voedsel en kruiden.
Bestaat in cortenstaal en zwarte uitvoering.

Keukenset

Keukenset

Met deze set kan U uw maaltijden verrijken tot grote vreugde van uw gasten. Een hoogwaardig mes en een vork om je vlees, je vis of je groenten perfect te snijden.

 • Mes: 34,4 cm
 • Vork: 32,7 cm
Spatels

Spatels

Perfectioneer uw maaltijden met dit duo van spatels om uw groenten te sauteren, uw zeevruchten te bakken, uw vlees om te draaien.

 • Hoogte: 25,8 cm
 • Breedte: 11,7 cm
Keukenaccessoires (compleet)

Keukenaccessoires

Incl. de keukenset en spatels.

Foodbumper

Foodbumper

De food bumper voorkomt dat voedsel tijdens het koken in de haard valt. Één afmeting; het werkt net zo goed voor de O800-plancha's als voor de O1000-plancha's.

Meer weten over onze Finoptim producten?